به گزارش خبرنگار مهر، مهلت انتخاب رشته داوطلبان کنکور ۹۹ ساعت ۲۴ امشب ۷ مهرماه به پایان می رسد و داوطلبان فرصت دارند با مطالعه دفترچه راهنمای انتخاب رشته نسبت به انتخاب ۱۵۰ کدرشته محل اقدام کنند.
در این میان برخی از دانشگاه ها جوایز و تسهیلاتی را برای داوطلبانی که آن دانشگاه را برای ادامه تحصیل انتخاب می کنند، قائل شده اند.
دانشگاه صنعتی سهند تبریز: ضوابط تشویقی برای سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ دانشجویان ممتاز در دوره کارشناسی شامل الف) رتبه های زیر ۱۰۰۰ پرداخت پنج میلیون تومان در بدو ورود به دانشگاه. ب)رتبه های ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ پرداخت سه میلیون تومان در بدو ورود به دانشگاه است.
دانشگاه محقق اردبیلی: برای داوطلبان با رتبه های برتر آزمون سراسری که این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب کنند مقرری ثابت ماهانه، خوابگاه رایگان، اعطای جوایز، تخفیف برای شرکت در دوره های آموزشی، تخفیف برای استفاده از امکانات ورزشی و رفاهی، حمایت شرکت در کنفرانسهای معتبر علمی بر حسب رتبه قبولی و خوشه مربوطه، اعطا می شود.
دانشگاه خوارزمی: به داوطلبان علوم ریاضی و فنی، رشته های مهندسی با رتبه زیر ۵۰۰ کشوری مبلغ ماهیانه ۴۵۰ هزار تومان در ۴ سال تحصیلی، به داوطلبان علوم ریاضی و فنی رشته های غیر مهندسی با رتبه زیر ۳۰۰۰ کشوری مبلغ ماهیانه ۳۵۰ هزار تومان در ۴ سال تحصیلی، به داوطلبان علوم تجربی با رتبه زیر ۳۰۰۰ کشوری مبلغ ماهیانه ۳۵۰ هزار تومان در ۴ سال تحصیلی اعطا می شود.
همچنین این دانشگاه به داوطلبان علوم انسانی با رتبه زیر ۲۰۰ کشوری مبلغ ماهیانه ۳۰۰ هزار تومان در ۴ سال تحصیلی و به داوطلبان زبانهای خارجی با رتبه زیر ۲۵۰ کشوری مبلغ ماهیانه ۲۵۰ هزار تومان در ۴ سال تحصیلی داده می شود.
دانشگاه بزرگمهر قاینات: به پذیرفته شدگان با رتبه های برتر تسهیلات ویژه ای از جمله اهدای لپ تاپ، تبلت، استفاده رایگان از خوابگاه به مدت دو سال، کتابخانه، مراکز ورزشی و اینترنت در طول دوره تحصیل براساس مصوبه هیئت رئیسه دانشگاه اعطا خواهد کرد.
دانشگاه بیرجند: تسهیلات ویژه ای در اختیار رتبه های کمتر از ۲۰۰۰ (یا برتر) کنکور قرار داده می شود. از جمله این تسهیلات اولویت در تخصیص خوابگاه و امکان انتخاب خوابگاه های با سطح رفاهی بالاتر با تخفیف ۳۰ درصدی، دسترسی رایگان به منابع کتابخانه مرکزی، اعطای وام و تسهیلات تحصیلی، اعطای اعتبارات نقدی آموزشی، پژوهشی و مهارت افزایی، اولویت در به کارگیری در مراکز رشد و تأسیس شرکت های دانش بنیان و اولویت در به کارگیری به عنوان کار دانشجویی است.
دانشگاه صنعتی قوچان: این دانشگاه از پذیرفته شدگان با رتبه های برتر حمایت می کند. داوطلبان منطقه ۱ با رتبه کمتر از ۳۰۰۰، داوطلبان منطقه ۲ با رتبه کمتر از ۲۵۰۰ و داوطلبان منطقه ۳ با رتبه کمتر از ۱۵۰۰ شامل امکانات رفاهی رایگان (خوابگاه، اینترنت، کتابخانه و زمین ورزشی) به همراه کمک هزینه تحصیلی ماهانه ۱۵۰ هزار تومان می شوند.
داوطلبان منطقه ۱ با رتبه کمتر از ۲۵۰۰، داوطلبان منطقه ۲ با رتبه کمتر از ۲۰۰۰ و داوطلبان منطقه ۳ با رتبه کمتر از ۱۲۵۰ شامل امکانات رفاهی رایگان (خوابگاه، اینترنت، کتابخانه و زمین ورزشی) به همراه لپتاپ اهدایی می شوند.
داوطلبان منطقه ۱ با رتبه کمتر از ۲۰۰۰، داوطلبان منطقه ۲ با رتبه کمتر از ۱۵۰۰ و داوطلبان منطقه ۳ با رتبه کمتر از ۱۰۰۰ شامل امکانات رفاهی رایگان (خوابگاه، اینترنت، کتابخانه و زمین ورزشی) به همراه کمک هزینه تحصیلی ماهانه ۳۰۰ هزار تومان می شوند.
دانشگاه فردوسی مشهد: دانشگاه به پذیرفته شدگان دارای رتبه های برتر تسهیلات می دهد. به مدت ۴ سال تحصیلی به داوطلبان ریاضی و فنی رشته های مهندسی با رتبه زیر ۵۰۰ کشوری ماهانه مبلغ ۳۵۰ هزار تومان، به داوطلبان علوم ریاضی و فنی، رشته های غیر مهندسی با رتبه زیر ۳۰۰۰ کشوری ماهیانه مبلغ ۳۵۰ هزار تومان داده می شود.
همچنین این دانشگاه به داوطلبان علوم تجربی با رتبه زیر ۳۰۰۰ کشوری بورس ماهیانه به مبلغ ۳۵۰ هزار تومان و به داوطلبان گروه آزمایشی علوم انسانی و زبان های خارجی با رتبه زیر ۱۵۰ کشوری نیز بورس ماهیانه به مبلغ ۳۵۰ هزار تومان اعطا می کند.
مرکز آموزش عالی کاشمر: دانشجویان نوآور و خلاق از تسهیلات حمایتی ویژه بهره مند می شوند.
دانشگاه بجنورد: به پذیرفته شدگان با رتبه های برتر مشوق هایی طبق شرایط اعلامی دانشگاه اهدا می کند.
دانشگاه صنعت نفت: اعطای کمک هزینه خرید یک دستگاه رایانه همراه به داوطلبان دارای رتبه کشوری ۱۰۱ تا ۱۵۰۰ گروه علوم ریاضی و فنی و یا معدل کتبی دیپلم ریاضی فیزیک ۱۹/۷۵ و اعزام شدگان مرحله نهایی به المپیادهای جهانی. اعطای کمک هزینه خرید یک دستگاه رایانه به داوطلبان رتبه کشوری ۱۵۰۱ تا ۳۰۰۰ گروه علوم ریاضی و فنی و یا معدل کتبی دیپلم ریاضی فیزیک ۱۹/۵۰ تا ۱۹/۷۴.
برخورداری از کمک هزینه تحصیلی مطابق مصوبات هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران و هیئت امناء دانشگاه صنعت نفت (به صورت بلاعوض)، امکان آشنایی دانشجویان با صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش در طول مدت تحصیل و امکان اخذ پایان نامه کارشناسی در مورد مشکلات و معضلات این صنایع، وجود امکانات مناسب آموزشی برای تسلط به زبان انگلیسی، برگزاری برخی از دروس تخصصی در صنایع بزرگ نفتی، برخورداری فارغ التحصیلان ممتاز دانشگاه از تسهیلات وزارت علوم جهت ادامه تحصیل در مقطع بالاتر از جمله این تسهیلات است.
دانشگاه فسا: اینترنت رایگان در اختیار کلیه دانشجویان قرار می گیرد و سهمیه پرینت، بن خرید کتاب و افزایش حجم اینترنت به دانشجویان استعداد درخشان اعطا می شود.
دانشگاه صنعتی قم: برای داوطلبان ممتاز، تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته می شود.
دانشگاه کردستان: این دانشگاه به منظور تشویق داوطلبان برتر گروه های آزمایشی به ادامه تحصیل در این دانشگاه کمک هزینه و امکانات اعطا می کند.
اعطای کمک هزینه ماهانه ۱۵۰ هزار تومان به داوطلبان علوم ریاضی و فنی (رشته های مهندسی) با رتبه کشوری کمتر از ۵۰۰۰، به داوطلبان علوم ریاضی و فنی (رشته های غیر مهندسی) با رتبه کشوری کمتر از ۱۰۰۰۰، به داوطلبان علوم تجربی با رتبه کشوری کمتر ۱۵۰۰۰، به داوطلبان علوم انسانی و زبان های خارجی با رتبه کشوری کمتر از ۱۰۰۰ و داوطلبان گروه هنر با رتبه کشوری کمتر از ۵۰۰ بخشی از این تسهیلات است.
امکان استفاده رایگان از خوابگاه و یا پرداخت معادل ریالی هزینه خوابگاه برای داوطلبان علوم ریاضی و فنی (رشته های مهندسی) با رتبه کشوری کمتر از ۱۵۰۰۰، برای داوطلبان علوم ریاضی و فنی (رشته های غیر مهندسی) با رتبه کشوری کمتر از ۲۰۰۰۰، برای داوطلبان علوم تجربی با رتبه کشوری کمتر از ۳۵۰۰۰، برای داوطلبان علوم انسانی با رتبه کشوری کمتر از ۳۰۰۰، برای داوطلبان گروه زبان های خارجی با رتبه کشوری کمتر از ۲۰۰۰ و برای داوطلبان گروه هنر با رتبه کشوری کمتر از ۱۰۰۰ بخش دیگری از این تسهیلات است.
دانشکده علوم انسانی حضرت نرجس(س) (ویژه خواهران) رفسنجان: این دانشگاه امتیازات و حمایت های ویژه ای از جمله کمک هزینه تحصیلی، و امکانات رفاهی و خوابگاهی ویژه برای پذیرفته شدگان برگزیده و برتر رشته های مختلف که از طریق آزمون های سراسری سازمان سنجش کشور جذب می شوند، قائل شده است.
دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان: بر اساس آیین نامه حمایت از دانشجویان ممتاز، تسهیلاتی برای آن دسته از دانشجویانی که این دانشگاه را به عنوان محل تحصیل خود انتخاب کنند، اعطا خواهد شد.
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان: به نفرات برتر هر رشته که این دانشگاه را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند، ماهیانه مبلغ ۱۵۰ هزار تومان در طی دوره تحصیل بر اساس شیوه نامه مصوب، کمک هزینه تحصیلی پرداخت می شود. علاوه بر این به دانشجویان برتر در حین تحصیل جوایز و مشوق هایی اعطا خواهد شد.
دانشگاه گیلان: به کلیه پذیرفته شدگان دوره روزانه حایز رتبه کشوری ۵۰۰ و کمتر از آن در گروه علوم ریاضی و فنی، رتبه کشوری ۱۵۰۰ و کمتر از آن در گروه علوم تجربی، رتبه کشوری ۲۵۰ و کمتر از آن در گروه علوم انسانی، رتبه کشوری ۳۰ و کمتر از آن در گروه هنر و رتبه کشوری ۲۰۰ و کمتر از آن در گروه زبان های خارجی به ازای هر نیمسال تحصیلی ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان به مدت ۶ نیمسال تحصیلی کمک هزینه پرداخت می شود.
به دارندگان مقام های ورزشی کمک هزینه تحصیلی پرداخت می شود. برای کلیه پذیرفته شدگان امکانات خوابگاه، امکانات کتابخانه به طور نامحدود و کمک هزینه خرید کتاب به مبلغ سالیانه ۵ هزار تومان به مدت ۴ سال اعطاء می شود.
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری: به رتبه های ممتاز و خوب که این دانشگاه را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند مشوق هایی مطابق با مصوبات هیئت رئیسه دانشگاه اعطا خواهد شد.
دانشگاه اراک: پذیرفته شدگان رشته های با آزمون سراسری شامل رتبه های زیر ۳۰۰۰ منطقه ۱، رتبه های زیر ۲۰۰۰ منطقه ۲ و رتبه های زیر ۱۰۰۰ منطقه ۳ از بسته های تشویقی دانشجویان استعدادهای درخشان دانشگاه شامل اسکان قطعی خوابگاه دولتی، تحفیف تغذیه و امکانات رفاهی دیگر برخوردار خواهند شد.
دانشگاه اردکان: تسهیلات ویژه ای را برای دارندگان رتبه های برتر کنکور در نظر گرفته است که در سایت دانشگاه اطلاع رسانی می شود.
دانشگاه یزد: این دانشگاه به دانشجویان ممتاز و رتبه های برتر بر پایه طرح شهراد خود تسهیلات ویژه آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی اعطا می کند.
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: به دانش آموزانی که رتبه زیر ۱۰۰ کنکور سراسری را کسب و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را برای تحصیل انتخاب کرده اند، تسهیلاتی در سه حوزه آموزشی، پژوهشی و رفاهی تعلق می گیرد.
در حوزه آموزشی، امکان کاهش زمان تحصیل و انتخاب واحدهای بیشتر در هر ترم، ایجاد امکان برای ورود دانشجویان برتر به دوره های MBA و MPH، تسهیلات تحصیل پیوسته در دوره های MDPHD، امکان تحصیل در رشته دوم کارشناسی، همزمان با رشته اول از جمله این تسهیلات است.
همچنین تسهیلاتی شامل اعطای گرنت های پژوهشی زیر نظر اعضای هیئت علمی، اعطای کمک هزینه برای شرکت در کنگره ها و همایش ها، امکان آموزش دانشجویان در رشته ورزشی انفرادی مورد علاقه، اسکان در خوابگاه و تدارک اتاق تک نفره و اینترنت پرسرعت برای این دسته از دانشجویان درنظر گرفته شده است.